Limburg trekt minder toeristen dan een jaar eerder

Archiefbeeld ter illustratie. © Rob Oostwegel

Limburg heeft afgelopen jaar minder toeristen getrokken dan een jaar eerder.

Redactie

In totaal verbleven 1,31 miljoen gasten in hotels, op campings en in groepsaccommmodaties. Dat waren er 50.000 minder in vergelijking met 2020. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de Duitsers en Belgen bleven tijdens de zomermaanden weg uit Limburg. Dat komt waarschijnlijk doordat de coronabesmettingen hier snel toenamen aan het begin van de zomer. Nederland kleurde rood op de Europese coronakaart en werd daardoor volgens de statistici „mogelijk een minder aantrekkelijke vakantiebestemming”. Het aantal Nederlandse gasten in onze provincie bleef nagenoeg onveranderd, vergeleken met vorig jaar.

Landelijk daalde het aantal buitenlandse gasten in het derde kwartaal met 13 procent vergeleken met een jaar eerder. Daar staat een stijging van de Nederlandse gasten met 12 procent tegenover. Zo kan het dat hotels, groepsaccommodaties en kampeer- en huisjesterreinen samen toch 5 procent meer gasten ontvingen dan een jaar eerder.

Dat is nog steeds minder dan voor de coronacrisis. In juli, augustus en september bedroeg het totale aantal gasten 12,8 miljoen. In dezelfde maanden in 2019 waren 14 miljoen mensen in Nederland op vakantie. Minder mensen checkten in bij hotels en groepsaccommodaties. Kampeer- en huisjesterreinen kregen juist meer boekingen te verwerken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal