Grootste gamingfestival van Europa volgend jaar in het MECC

 © ANP / AFP

Maastricht -

In het MECC vindt volgend jaar in het Pinksterweekeinde de GG22, het grootste gamingfestival van Europa, plaats. De KPN eDivisie FInals vormen het hoofdmenu van het tweedaagse online spektakel.

redactie

Naast de beste E-sporters in het voetbal komen ook gamers in Maastricht samen voor competitieduels in het racen, wielrennen en extreme sporten. De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de achttien eredivisieclubs, EA Sports en DreamHack Sports Games, dat ook het evenement organiseert.

Binnen de eDivisie strijden E-sporters van de achttien eredivisieclubs om het kampioenschap in de game EA Sports FIFA 22 én 50.000 euro aan prijzengeld. Naast het kijken naar de beste E-sporters kunnen bezoekers ook zelf een controller ter hand nemen om te spelen.

„Gamen wordt steeds populairder”, aldus Roger Lodewick, CEO van DreamHack Sports Games. „We willen zowel de sportwereld als de sportgamingwereld samenbrengen, waarbij we de enorme fanbase van de traditionele sporten kruisbestuiven met die van jonge sportgamers.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal