Amateurclubs die deelnemen aan KNVB-bekertoernooi mogen wel ’s avonds trainen

De KNVB-beker. © ANP

Zeist -

Amateurclubs die nog deelnemen aan de KNVB-beker mogen de komende weken wel in de avonduren trainen. In totaal gaat het om acht amateurteams die op 14, 15 en 16 december hun opwachting maken in de tweede ronde van het bekertoernooi.

redactie

Amateurclubs in alle sporten mogen in ieder geval tot en met 18 december niet na 17.00 uur trainen, als maatregel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

„Deelnemers aan de topsportcompetities, waaronder de KNVB-beker valt, mogen de komende weken in de avonduren blijven trainen met de eerste selectie, ondanks de aangekondigde avondlockdown tot en met 18 december die het kabinet afgelopen vrijdag aankondigde. Dit stelt hen in de gelegenheid zich goed voor te bereiden op de bekerwedstrijden die in de week van 14 tot en met 16 december op de planning staan”, aldus de KNVB.

Het gaat om de amateurs van Gemert, Spakenburg, Achilles Veen, DVS’33, Excelsior Maassluis, Harkemase Boys, Barendrecht en De Treffers. Barendrecht wacht een uitwedstrijd tegen Ajax, de titelhouder in het bekertoernooi.

Het is nu al zeker dat een amateurclub zich weet te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker. Achilles Veen en DVS’33 nemen het op dinsdag 14 december tegen elkaar op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal