Slachtoffer (21) vecht voor zijn leven na schietpartij in Maastricht; man (29) opgepakt

Print
Slachtoffer (21) vecht voor zijn leven na schietpartij in Maastricht; man (29) opgepakt

Afbeelding: Track’88

De politie heeft dinsdag een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij afgelopen zaterdag in Maastricht. Ondertussen vecht het 21-jarige slachtoffer uit Gorinchem in het ziekenhuis voor zijn leven.

De verdachte meldde zich dinsdagmiddag zelf aan het politiebureau in Maastricht. Kort na het schietincident zaterdagavond op de burgemeester Kessensingel werden al twee vrouwen van 49 en 22 jaar aangehouden in deze zaak. Beide vrouwen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, omdat het Openbaar Ministerie geen reden zag om ze langer in hechtenis te houden.

Op de plaats delict werd een 21-jarig slachtoffer aangetroffen in een auto. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en vecht daar momenteel voor zijn leven.

Lees ook: Verdachten schietpartij in Maastricht zijn twee vrouwen van 49 en 22 jaar

Dinsdagavond vraagt de politie in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak. In het bijzonder voor de vluchtauto en de route die de bestuurder heeft genomen na de schietpartij. Getuigen of beelden van het incident, de aanleiding daarvan of een mogelijke locatie van de vluchtauto kunnen de politie verder helpen in het onderzoek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu