Ramadan-project DB4ALL Kookt winnaar Onze Buurt 2021; impact COVID-19 merkbaar bij veel vrijwilligersorganisaties

Print
Ramadan-project DB4ALL Kookt winnaar Onze Buurt 2021; impact COVID-19 merkbaar bij veel vrijwilligersorganisaties

Roermond pakt dit jaar de eerste en tweede prijs bij Onze Buurt.  Afbeelding: Onze Buurt

Roermond -

Het ramadan-project DB4ALL Kookt heeft de hoofdprijs gewonnen van Onze Buurt 2021. De jury beloont de jongeren groep in de Roermondse wijk Donderberg met €40.000 om een eigen keuken te bouwen.

Tijdens de ramadan maken de jongeren maaltijden en brengen die naar mensen die het goed kunnen gebruiken. De jury van Onze Buurt vindt het ‘een prachtig sociaal gebaar dat DB4ALL mensen helpt ongeacht afkomst of geloofsovertuiging en ziet dat deze jongeren groeien door hun project.’

Onze Buurt beloont het plan Spring Jongeren Gezond in de Roermondse speeltuin Kitskensberg met de tweede prijs en dat is een cheque van €20.000. De derde prijs van €12.000 gaat naar Buurt Opera Malpertuis in Maastricht en €4.000 gaat naar de nummer vier, Groene Poort Oost in Maastricht.

Er zijn ook nog 4 troostprijzen uitgereikt van €1000 euro aan Voedselbos Venray, Springbeach Hout-Blerick, Huiskamer in de bank in Obbicht en Iedereen kan Helpen in Maastricht.

Moeilijke tijd

Onze Buurt 2021 is een bijzondere editie, omdat dit jaar de impact van COVID-19 merkbaar wordt bij veel vrijwilligersorganisaties. Deelnemers trokken hun inschrijving in bij gebrek aan bestuurlijke slagkracht, voormalige finalisten bleken dit jaar kopje onder te gaan in alle discussies en clubs bleken uitgeput door alle achtereenvolgende maatregelen en veranderingen. „Voor veel vereniging en stichtingen is dit een heel moeilijke tijd”, zo concludeert voorzitter Michiel Sluijsmans van Onze Buurt.

Ook de prijsuitreiking van Onze Buurt moest vanwege de gedeeltelijke lockdown in een alternatieve vorm: in plaats van een feest met z’n allen, bezocht de voorzitter de winnaars met een cheque en felicitaties.

Mooiere wijk

In 2012 bedachten de Limburgse woningcorporaties verenigd in Ons Limburg de wedstrijd Onze Buurt, om buurtbewoners te stimuleren zelf iets te doen voor een mooiere, leefbaardere en socialere wijk. Oranje Fonds en de Provincie Limburg steunen Onze Buurt en maken deel uit van de jury. Er is inmiddels voor tonnen aan prijzen uitgereikt aan Limburgse buurten en dorpen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu