Viaduct Tegelen vernoemd naar omgekomen militair uit Hout-Blerick

Buurtgenoten van de omgekomen militair René Zeetsen hingen in 2015 de vlaggen halfstok.  © Laurens Eggen

Hout-Blerick/Tegelen -

Het viaduct van de A73 over de Venloseweg in Tegelen gaat de naam ‘kapitein René Zeetsen’ dragen. Het is een eerbetoon aan de in 2015 omgekomen Hout-Blerickse militair.

Kitty Borghouts

René Zeetsen was militair vlieger, verbonden aan het Defensie Helikopter Commando vliegbasis Gilze-Rijen en vloog op de Apache gevechtshelikopter. Hij verongelukte op 17 maart 2015 samen met collega Ernst Mollinger, toen hun Apache neerstortte tijdens hun inzet voor de vredesmissie Minusma in Mali.

Blijvende herinnering

Met instemming van de nabestaanden wordt de naam van Zeetsen op het viaduct vermeld. „Een passende en blijvende herinnering aan René en allen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet”, is de motivatie van de gemeente Venlo.

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Op initiatief van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid is landelijk een plan ontwikkeld om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies zijn omgekomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal