Sarina Wiegman dendert door met Engelse voetbalsters: 20-0 zege op Letland

Print
Sarina Wiegman dendert door met Engelse voetbalsters: 20-0 zege op Letland

Afbeelding: Getty Images

Waar de nieuwe Nederlandse bondscoach Mark Parsons nog zoekende is met de Leeuwinnen, heeft zijn voorgangster Sarina Wiegman haar zaakjes bij haar nieuwe werkgever al prima op orde.

De voormalige bondscoach van de Oranje leidde Engeland dinsdagavond in de WK-kwalificatie naar een eclatante 20-0 overwinning op Letland.

Letland staat helemaal onderaan in de groep en had in de vijf wedstrijden hiervoor ook nog geen enkel punt behaald.

Sarina Wiegman dendert door met Engelse voetbalsters: 20-0 zege op Letland
De Engelse vrouwen konden liefst 20 keer feestvieren.  Foto: Wayne Tuckwell/Focus Images Ltd/

Lauren Hemp tekende in de 88ste minuut voor het laatste doelpunt. Het was haar vierde treffer van de avond. De Engelse galavoorstelling werd al in de derde minuut geopend door Beth Mead. Zij scoorde nog twee keer. Ook Ellen White en Alessia Russo waren goed voor een hattrick.

Het Engeland van Wiegman heeft na zes kwalificatiewedstrijden nog geen puntenverlies geleden. Het doelsaldo is indrukwekkend: 53-0.

De verschillen zijn groot in het internationale vrouwenvoetbal. De Belgische voetbalsters wonnen vorige week al met 19-0 van Armenië. Dat was de grootste uitslag ooit in de Europese tak van de WK-kwalificatie. Dat record moeten de Red Flames dus al binnen een week afstaan aan de equipe van Wiegman.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu