Emile Roemer geïnstalleerd tot nieuwe gouverneur en afscheid genomen van Johan Remkes

Print

Afbeelding: Peter Schols

Maastricht -

Emile Roemer wordt woensdagavond tijdens een buitengewone vergadering van het Limburgs Parlement geïnstalleerd tot nieuwe commissaris van de Koning in Limburg. Volg hier tussen 18:00 en 20:00 de installatie.

De 59-jarige Roemer is per 1 december benoemd tot de nieuwe gouverneur. In de Statenzaal in het gouvernement in Maastricht wordt hij dan geïnstalleerd. Hij volgt Johan Remkes op van wie in dezelfde vergadering afscheid wordt genomen.

Contact

Roemer gaf recent aan zich er enorm op te verheugen dat hij nu ook echt aan de slag kan voor Limburg en de Limburgers. „Natuurlijk is het jammer dat de installatie vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen in een kleinere setting plaatsvindt, maar dat kan onder deze omstandigheden nou eenmaal niet anders. De komende tijd zal ik, binnen wat wél mogelijk is, op veel plaatsen in de provincie contact met inwoners leggen, kennismaken in gemeenten, met instellingen en bedrijven. Ik wil vooral luisteren naar wat zij belangrijk vinden voor Limburg. Daar wil ik de eerste periode veel tijd in steken”, stelde Roemer.

Roemer werd twee weken geleden in Den Haag door koning Willem-Alexander beëdigd. De nieuwe gouverneur was eerder fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer en waarnemend burgemeester in Heerlen en Alkmaar.

Volg hier vanaf 18.00 uur de livestream van het afscheid van waarnemend gouverneur Johan Remkes en de installatie van de nieuwe gouverneur Emile Roemer.