GGD Zuid Limburg geeft zorgpersoneel een ‘boost’ door versneld te prikken

Print
GGD Zuid Limburg geeft zorgpersoneel een ‘boost’ door versneld te prikken

Afbeelding: ANP

Heerlen -

GGD Zuid Limburg start versneld met het zetten van de boosterprik bij zorgmedewerkers met direct patiëntcontact. „Door af te wijken van het landelijke proces, kunnen we regionaal de boosterprik voor de zorg versnellen”, zo staat op de website te lezen.

Het prikken van het zorgpersoneel start op 2 december, parallel aan de boostervaccinatie voor de 80-plussers. De GGD hoopt hiermee het zorgpersoneel een letterlijke en figuurlijke boost te geven en bij te dragen aan het verlagen van de werkdruk in de zorg.

Druk op de zorg

Volgens de landelijke planning is de zorg vanaf 16 december aan de beurt voor de boosterprik. Indien het mogelijk is om regionaal eerder te starten, is dat toegestaan. GGD Zuid Limburg heeft er alles aan gedaan om op zeer korte tijd de personele capaciteit te verhogen.

Extra bescherming

De extra prik geeft een boost aan het immuunsysteem van de zorgmedewerkers. Dit is vooral belangrijk voor de zorgmedewerkers die in direct contact staan met patiënten. Door deze extra bescherming wordt de kans op personeelsuitval kleiner.

De zorgmedewerkers worden gefaseerd, per leeftijdscategorie, uitgenodigd voor de boosterprik. De GGD Zuid Limburg werkt hierin samen met de desbetreffende zorgorganisaties.

Boosterprik 60-plussers

Naast de boosterprik voor het zorgpersoneel, krijgen ook de mensen van 60 jaar en ouder deze extra prik. Sinds 19 november is de GGD begonnen bij de 80-plussers.

Als onderdeel van de fijnmazige vaccinatiecampagne, is het sinds juli mogelijk om te prikken zonder afspraak. Dit geldt voor de eerste coronaprik. Concreet betekent dit dat mensen die de eerste prik willen laten zetten, zonder afspraak terecht kunnen op alle vaccinatielocaties in Zuid-Limburg.

Kijk op www.ggdzl.nl/corona-locaties voor een overzicht van alle vaccinatielocaties.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu