Buurtopera Malpertuis wint 12.000 euro in finale Onze Buurt

Deelnemers aan Buurtopera Malpertuis © Onze Buurt

Maastricht -

Buurtopera Malpertuis heeft met zijn derde plaats bij de verkiezing door Onze Buurt van beste Limburgse buurtinitiatieven 12.000 euro mogen opstrijken.

Redactie

Een ander Maastrichts project, Groene Poort Oost, eindigde als vierde van de acht finalisten en nam 4.000 euro in ontvangst. Een troostprijs van 1.000 euro ging naar Iedereen kan Helpen, ook in Maastricht.

Onze Buurt stimuleert mensen om zelf te werken aan leefbaarheid in hun wijk, buurt of dorp. Initiatieven maken kans op een startkapitaal voor het beste buurtplan van Limburg. Onze Buurt is een samenwerking van woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, het Oranje Fonds en de provincie Limburg.

In de Buurtopera van de Maastricht wijk Malpertuis maken Opera Zuid en buurtgenoten samen een opera. Van het geldbedrag worden materialen gekocht om decors te bouwen. Groene Poort Oost schaft bomen aan voor hun ontmoetingspark op het oude sportveld van vv Scharn. ‘Iedereen kan helpen’, van de deken Hanneman Stichting, wil van haar prijs vrijwilligers opleiden om hulp te bieden aan mensen die dat hard nodig hebben.

Het Ramadan-project DB4ALL Kookt, uit Roermond is de winnaar van dit jaar en mocht 40.000 euro in ontvangst nemen om een eigen keuken te bouwen voor maaltijdverstrekking