Gebroeders De Win van wasserij Nedlin gekozen tot Limburgse ondernemers van het jaar

Stef (l.) en Luuk de Win bewonderen de zware sculptuur die door hoofdredacteur Bjorn Oostra (r.) is uitgereikt.  © Johannes Timmermans

Elsloo -

Luuk en Stef de Win, eigenaren van de industriële wasserij Nedlin, hebben de verkiezing Limburgs Ondernemer van het Jaar gewonnen. Het thema was dit jaar: duurzaamheid.

Peter Bruijns

Uit vijf finalisten koos de jury na ampel beraad voor het familiebedrijf Nedlin, dat in Elsloo de meest duurzame wasserij van Europa voor de zorgsector bouwt. Daarmee lopen de broers De Win echt voor de muziek uit, aldus de jury. ‘Het gaat om een flinke investering die je niet snel hebt terugverdiend, ze maken het bedrijf echt klaar voor de toekomst. Als familiebedrijf dat al 70 jaar bestaat, kunnen ze dat ook gemakkelijker dan andere finalisten die nog niet zo lang bezig zijn.’

De wasfabriek krijgt een biologische waterzuiveringsinstallatie en loost geen water meer op het riool. Ook gebruikt de fabriek een milieuvriendelijk wasmiddel, bij lage temperaturen, en is het complex bijzonder goed geïsoleerd. Alle bouwmaterialen zijn herbruikbaar en er komen 2200 zonnepanelen op te liggen. De CO₂-uitstoot zal met de nieuwe wasserij halveren, verwachten Luuk en Stef de Win.

Initiatief

De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar is een initiatief van De Limburger. Luuk en Stef de Win treden in de voetsporen van de eerdere winnaars André Rieu, Jan-Paul Rutten van Gulpener en Dorrie Eilers van Neptunus.

Nedlin was een van de vijf bedrijven die door de lezers van De Limburger via een online verkiezing waren geselecteerd. De andere finalisten die ook heel goed scoren op het gebied van duurzaamheid waren Kipster uit Oirlo, Stiphout Plastics uit Montfort, Cyclups uit Maastricht en De Reusch uit Schimmert. Een vakjury koos uiteindelijk de winnaar. Luuk de Win: „De verkiezing toont dat er in Limburg heel wat leuke bedrijven zijn die met een duurzame bril naar de toekomst kijken.”

Lees ook: Limburg heeft gekozen: deze bedrijven gaan door naar de finale van de verkiezing Ondernemer van het Jaar

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal