Pakjes komen soms later aan door drukte bij bezorgers

 © ANP

ANP

De levertijden bij de grote pakketbezorgers lopen wat op.

Dat bevestigen PostNL en DHL, die samen veruit de meeste pakjes leveren in Nederland. Het gaat voor hen om de drukste periode van het jaar, tussen Black Friday en sinterklaas.

„We hebben consumenten daarom gewaarschuwd om op tijd te bestellen”, zegt een woordvoerster van PostNL. De grootste pakketbezorger van het land heeft zich voorbereid op de drukte maar het lukt vaker niet om pakjes binnen een dag te bezorgen. „Sommige pakketten doen er langer over”, aldus de zegsvrouw.

Lees ook: Sint, kerstman, Black Friday: PostNL denkt drukte feestdagen goed aan te kunnen

Ook DHL ziet dat een klein deel van de consumentenzendingen deze week „maximaal een dag” vertraging oploopt. „Maar dat is onvermijdelijk in de drukste week van het jaar en zeker niet te bestempelen als onverwacht oplopende levertijden”, zegt een woordvoerder. Het bedrijf tikt daarbij een nieuw record aan van 1,5 miljoen pakketten per dag. „Over het algemeen lopen de pakketstromen geheel volgens planning”, aldus de woordvoerder.

PostNL is de marktleider op het gebied van pakketbezorging binnen Nederland met zo’n 60 procent van de markt. DHL groeide vorig jaar het hardst en heeft ongeveer 35 procent van die markt in handen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal