Supermarkteigenaar Sjef Vijgen uit Geleen verdeelt 16 mille onder lokale verenigingen

Print
Supermarkteigenaar Sjef Vijgen uit Geleen verdeelt 16 mille onder lokale verenigingen

Sjef Vijgen overhandigt vrijwilligster Shirley Mets van speeltuin De Sjteinakker een cheque.  Afbeelding: Françoise Petersen

Geleen -

Sjef Vijgen, eigenaar van de gelijknamige supermarkt Plus in het Geleense winkelcentrum Zuidhof, heeft afgelopen maandag een bedrag van 16.000 euro verdeeld over acht lokale verenigingen.

Klanten konden vanaf de zomervakantie voor de verdeling zorgen van het bedrag. Bij aankoop van producten, kregen ze punten die ze aan een deelnemende club of vereniging konden schenken. Uiteindelijk werden deze punten omgezet in een geldbedrag. FC Geleen Zuid behaalde de meeste punten; het leverde de club 3.606 euro op.

Vijgen is blij dat hij een financieel steuntje in de rug kan geven aan verenigingen in Geleen. „Iets positiefs in een moeilijke tijd”, noemt hij het zelf. In totaal is er zo’n 8.000 euro te verdelen, maar zonder er erg veel ruchtbaarheid aan te geven, heeft hij het bedrag verdubbeld tot 16.000 euro.

Speeltuin

Ook Snackpoint Eaters Limburg profiteert van het geldbedrag. Ron Bosten is namens de ijshockeyclub een tevreden man: „Een geweldige actie. We gaan van de 2.436 euro die we hebben ontvangen materialen voor de trainingen aanschaffen. Over de rest denken we nog even rustig na.”

Joyce Palmen van carnavalsvereniging De Sjwenskes uit Sweikhuizen is eveneens dolgelukkig. „Mijn zoontje vroeg me vandaag op welk bedrag ik gehoopt had. Eigenlijk had ik niets verwacht. Met vijfentwintig euro zou ik al blij zijn. Dat het 1.000 euro geworden is, had ik nooit durven dromen.”

Lees ook: De Sjwenskes uit Sweikhuizen hebben al maanden carnaval in de bol

Over wat de vereniging met het geld gaat doen waren de leden het snel eens, al staken de oplopende coronacijfers daar een stokje voor. „We hadden er onze busreis naar het BCL Treffen mee willen betalen, maar dat is helaas geannuleerd. We schuiven het nu waarschijnlijk door naar volgend jaar. We zijn er in ieder geval ontzettend blij mee.”

Ledenwerving

Jan-Willem Westra, penningmeester en interim voorzitter van Bridge Club Geleen, is tevreden met 374 euro. „Een prachtig bedrag. We hopen hiermee wat jongere leden aan te trekken. En daar bedoel ik vijftigplussers mee”, zegt hij lachend. „Het zal vooral de geestelijke gezondheid ten goede komen.”

Shirley Mets en haar collega-vrijwilligers van speeltuin De Sjteinakker uit de Geleense wijk Kluis dubben nog over wat ze met hun 3.104 euro gaan doen. „We moeten toestellen opknappen, maar ook nieuwe bankjes aanschaffen, want die zijn afgelopen jaar flink afgesleten.” Ook handbalvereniging V&L (2.474 euro), VV de Sjoutvotte (2.200 euro) en de supportersclub van FC Geleen Zuid (806 euro) gingen met een cheque naar huis.

Lees ook: Michel van Dijke uit Geleen ontvangt de Piet Giesberts Herinneringsmedaille van de Sjoutvotte

Vijgen hoort het enthousiasme rustig aan. „In deze tijd zijn er weinig inkomsten bij de meeste verenigingen, terwijl er toch uitgaven zijn. Ik ben nu ruim vijfentwintig jaar ondernemer en ben blij dat ik hiermee iets terug kan doen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu