2000 mensen in quarantaine vanwege omicron op Zwitserse school

2000 mensen in quarantaine vanwege omicron op Zwitserse school

Alle leerlingen en medewerkers van een internationale school in het Zwitserse Genève moeten verplicht in quarantaine vanwege de omicronvariant van het coronavirus die er is vastgesteld. Het gaat in totaal om 2000 personen, onder wie circa 1600 kinderen.

De kantons Genève en Vaud hebben besloten dat de quarantaineperiode tien dagen duurt. Alle personen en hun gezinsleden moeten zich daarnaast laten testen op het coronavirus. Aanleiding hiervoor is de omicronvariant die is vastgesteld bij twee personen die deze week op de internationale school waren.

Lees ook: Hoopvolle berichten over ’minder ziekmakend’ omicron ’voorbarig’, waarschuwt expert: ’We hebben een serieus probleem’

De twee personen hadden volgens de gezondheidsautoriteiten banden met een positief geteste persoon die recent is teruggekeerd uit Zuid-Afrika. Het zijn de eerste gevallen in Genève en Vaud. De lokale autoriteiten nemen strenge maatregelen omdat omicron mogelijk besmettelijker is dan andere varianten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu