Politie ondervraagt vrouw die 2.000 euro achterliet bij pinautomaat in Venlo

Print
Politie ondervraagt vrouw die 2.000 euro achterliet bij pinautomaat in Venlo

Het Gelreplein in 2017 in Venlo, waar de vrouw 2.000 euro achterliet.  Afbeelding: Zebra Fotostudio’s B.V. Venlo

Venlo -

Een vrouw die woensdagmiddag 2.000 euro achterliet bij een pinautomaat in Venlo, heeft zich gemeld bij de politie.

De vrouw probeerde woensdag rond twaalf uur s’ middags een bedrag van 2.000 euro te pinnen aan het Gelreplein in Venlo. In de veronderstelling dat de transactie was mislukt, liet ze het bedrag bij de automaat achter. Een andere vrouw die na haar wilde pinnen, trof veertig briefjes van vijftig euro aan en bracht ze naar een nabijgelegen supermarkt.

Lees: Vrouw laat tweeduizend euro achter bij pinautomaat in Venlo

De eigenaresse meldde zich dezelfde avond telefonisch bij de politie, schrijft een wijkagent op Facebook. „De mevrouw zei inderdaad dat ze voor en tijdens de pintransactie diverse handelingen had uitgevoerd hetgeen de politie de indruk heeft gegeven dat er iets niet in de haak was.”

Fraude

De politie sluit niet uit dat er sprake is van pinpasfraude aangezien er uit onderzoek bleek dat de vrouw verschillende transacties bij de pinautomaat heeft gedaan met meerdere bankpassen. De vermoedelijke eigenaresse wordt vrijdag ondervraagd op het politiebureau. Een woordvoerder van de politie wil verder nog niets kwijt over de kwestie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu