België: beperkte toegang tot binnenevenementen en week eerder kerstvakantie

 © Getty Images

Evenementen in België die binnen worden gehouden met meer dan 200 personen zijn vanwege corona voorlopig niet meer toegestaan. Ook begint de kerstvakantie in België een week eerder.

RedactieBron: ANP

Het Overlegcomité van de zes Belgische regeringen zou daarover een akkoord hebben bereikt. melden Belgische media.

Verder zou zijn besloten om de sluitingstijd van 23.00 uur voor de horeca te handhaven, en niet met drie uur te vervroegen zoals experts hadden gevraagd, vanwege de opgelopen coronacijfers in het land.

Lees ook: Vaccinatieplicht rukt op in Europa: zo gaan andere landen ermee om

K3

Wanneer de evenementenmaatregel van kracht wordt is nog niet bekend. Onduidelijk is eveneens welke grote evenementen door het besluit worden geraakt. In Sportpaleis Antwerpen staat bijvoorbeeld de Rewind Party van Studio 100 op de agenda voor vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Het zou de eerste keer zijn dat meidengroep K3 in nieuwe samenstelling optreedt. K3 is ook in Nederland populair. Musea zouden mogen openblijven, evenals de bioscopen met een limiet van 200 mensen per zaal.

Mondkapje

De kerstvakantie begint in België nu op zaterdag 18 december, een week eerder dan gepland.

Kinderen vanaf zes jaar moeten voortaan een mondkapje op, zowel in de schoolbanken als overal waar dat verplicht is zoals in het openbaar vervoer. Volgens premier Alexander De Croo is dat nodig omdat het coronavirus op de scholen sterk rondwaart en kinderen ook de leerkrachten, hun ouders, grootouders en vrienden kunnen besmetten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal