Zanger Arie Ribbens (84) na lang ziekbed overleden

Print
Zanger Arie Ribbens (84) na lang ziekbed overleden

Arie Ribbens, overleden op 84-jarige leeftijd. 

Zanger Arie Ribbens is op 84-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden.

Ondanks het feit dat er al jaren rekening mee werd gehouden, kwam het overlijden van de Eindhovense artiest toch nog onverwacht. Met het plaatsen van een foto en de tekst ‘Mijn lieve man, ik moet je laten gaan, voor altijd in mijn hart’ maakte zijn vrouw Cea Ribbens (68) zijn heengaan bekend.

Meer dan twaalf jaar kampte Arie met gezondheidsproblemen. Hij had een indrukwekkende lijst aan ziektes: longkanker, nierproblemen, gebroken heup, vasculaire dementie, longontsteking, darminfectie en ademnood.

Vlak voor zijn 80ste verjaardag nam hij zelfs afscheid van zijn familie en vrienden en sprak hij met de uitvaartondernemer over zijn afscheid. Maar Arie bleek telkens weer op te krabbelen, al moest hij wel steeds inleveren en bracht hij de meeste tijd van zijn dagen thuis door in gezelschap van zijn Cea, die hem geen moment uit het oog verloor.

Lees ook: Medisch wonder Arie Ribbens (84): ‘We maken van elke dag een feestje!’

Verzorgd

Voor Cea is het vanzelfsprekend dat zij Arie tot aan zijn laatste adem heeft verzorgd. Nog intens verdrietig en niet in staat om een uitgebreid gesprek aan te gaan zegt ze: „Zo’n lieve man, wat hadden we het fijn samen, ondanks alle problemen klaagde en mopperde hij nooit. Er was alleen maar liefde.”

Arie Ribbens was vooral bekend als feestzanger. Hij had in de jaren tachtig grote hits met Brabantse nachten zijn lang en Polonaise Hollandaise.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu