Queen terug op 1 in Top 2000

Print
Queen terug op 1 in Top 2000

Afbeelding: ANP/HH

Queen is na een jaar afwezigheid weer de nummer 1 van de Top 2000 van NPO Radio 2. Bohemian Rhapsody staat voor de achttiende keer bovenaan, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Danny Vera, vorig jaar lijstaanvoerder met Roller Coaster, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Procol Harum is met A Whiter Shade of Pale op de derde plaats geëindigd van de 23e editie van de ’lijst der lijsten’.

Veel mensen hebben op A Whiter Shade of Pale gestemd omdat dat het lievelingslied van Peter R. de Vries was. Het nummer werd ook gedraaid op zijn uitvaart. De single stond vorig jaar nog op 153.

Opvallende noteringen

In de top tien van dit jaar zijn verder opvallende noteringen voor Radar Love van Golden Earring en Nothing Else Matters van Metallica. Golden Earring, die dit jaar bekendmaakte te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans, stond nog nooit in de top 10 van de Top 2000. De twaalfde plaats in 2004 was tot nu toe de hoogste positie. Vorig jaar stond het nummer op 33. Nothing Else Matters is afkomstig van plaats 17. Het nummer stond alleen in 2006 (op 10) en 2013 (op 9) in de top 10.

Luisteraars konden tot vrijdag 16.00 uur stemmen op hun favoriete platen. De volledige lijst wordt op 16 december onthuld en is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen op NPO Radio 2. Net als vorig jaar mag Jeroen van Inkel het spits afbijten op eerste kerstdag om 00.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu