Verstappen botst in laatste bocht tegen muur, pole-position voor Hamilton

Print
Verstappen botst in laatste bocht tegen muur,  pole-position voor Hamilton

Max Verstappen.  Afbeelding: EPA

JEDDAH -

Max Verstappen leek op weg naar pole-position, maar een miniem remfoutje in de laatste bocht kostte hem de beste startplek. Die gaat nu, op een cruciaal moment in de strijd om de wereldtitel, naar Lewis Hamilton. Verstappen start zondag als derde, ook nog net achter Valtteri Bottas.

In het eerste deel van de kwalificatie kwam al aan het licht dat de verschillen minimaal zouden zijn. Het tijdsverschil tussen Sergio Pérez, die verrassend de snelste tijd klokte, en Fernando Alonso op plek 15 was minder dan een seconde.

Verstappen en Hamilton namen genoegen met respectievelijk de vijfde en negende tijd. In de tweede sessie nam Hamilton het initiatief over met een tijd die ruim 0,2 seconde sneller was dan de beide Red Bull-coureurs.

Lees ook: Max Verstappen: geboren en getogen voor de wereldtitel Formule 1. ‘Je zag simpelweg dat hij iets speciaals had’

In het afsluitende deel beleefde de zevenvoudig wereldkampioen een angstmoment bij een gevaarlijk uitziende zwieper van zijn Mercedes, maar in het daaropvolgende rondje kon de Brit de fout rechttrekken. Verstappen was aanvankelijk als snelste onderweg, totdat Hamilton er op het einde nog een superrondje uitperste. En Verstappen vervolgens de muur toucheerde en op plek 3 belandde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu