Te grote drukte: GGD in Zuid-Holland stopt met boosterprikken zonder afspraak

Mensen staan lang in de rij voor een boosterprik. © ANP

De GGD in Zuid-Holland stopt per direct met het aanbieden van boosterprikken zonder afspraak aan 60-plussers vanwege de grote verkeersdrukte die zaterdag is ontstaan. Het besluit is genomen op advies van de veiligheidsregio.

Zaterdagochtend stonden er lange files op de wegen rondom de vaccinatielocaties. „Omdat dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde, is nu besloten te stoppen met booster op vrije inloop. Het is dus niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen”, aldus de GGD.

De GGD bood 60-plussers vanaf donderdag de mogelijkheid zonder afspraak langs te komen voor een extra vaccinatie omdat er meer vaccin en personeel beschikbaar was dan dat er afspraken voor een boosterprik werden gemaakt. Die mensen moesten hun laatste prik wel langer dan zes maanden geleden hebben gekregen.

Lees ook: Lange rijen en files voor prikhal voor booster zonder afspraak: ’Het is een beetje ontploft’

Tijdelijk

Vrijdag meldde koepelorganisatie GGD GHOR Nederland al dat het prikken zonder afspraak een tijdelijke actie was. Van de actie werd gretig gebruik gemaakt. Donderdag kregen 2000 mensen een boosterprik zonder afspraak. Vrijdag ging het om meer dan 1700 mensen. Zaterdag stond er direct bij opening van de locatie in Leiden een rij en kregen meer dan 2100 mensen een prik zonder afspraak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal