Gemeente Leudal vraag inwoners alert te zijn bij inzien nieuwe afvalkalender vanwege wijzigingen

Gemeente Leudal vraag inwoners alert te zijn bij inzien nieuwe afvalkalender vanwege wijzigingen

Afbeelding: Archief De Limburger

Heythuysen -

In de loop van de komende weken ontvangt inwoners van de gemeente Leudal de nieuwe afvalpas en de afvalkalender waarop de inzameldata van het rest- en GFT-afval staan.

Vanwege het nieuwe inzamelsysteem zijn alle routes gewijzigd. De gemeente Leudal wijst hun inwoners erop dat ze hun eigen afvalkalender goed moeten volgen. Het is namelijk mogelijk dat binnen hun kern verschillende afvalsoorten worden ingezameld op dezelfde dag, of dat er in een deel van de dorpskern juist bepaald soort afval op een andere dag wordt ingezameld.

Lees ook: Inwoners Roerdalen, Maasgouw en Leudal willen fanatiek afval scheiden, maar er zijn te weinig containers op voorraad

Het nieuwe afvalbeleid start vanaf 1 januari 2022. Het restafval wordt dan nog maar één keer per vier weken opgehaald. De GFT-inzameling blijft hetzelfde en vindt één keer per twee weken plaats.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Leudal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu