Studenten bevragen inwoners Sittard-Geleen

Print
Studenten bevragen inwoners Sittard-Geleen
Sittard-Geleen -

Studenten van Zuyd Hogeschool trekken vanaf maandag vier stadsdelen van Sittard-Geleen in om inwoners te vragen naar hun betrokkenheid bij hun stad. Het liefst maken ze een praatje tijdens een wandeling.

Hoe vindt u het om in deze buurt te wonen? Voelt u zich betrokken bij uw omgeving en buurtbewoners? Met dit soort vragen gaan studenten van Zuyd Hogeschool vanaf maandag tot eind januari de straat op. Ze willen een beeld krijgen van wat er onder er inwoners leeft, wat zij belangrijk vinden en hoe betrokken zij zijn bij hun omgeving.

Wandeling

Hun onderzoek wordt gehouden in het centrum van Sittard en Geleen, in Geleen-Zuid en Sittard-West. Ze zullen mensen in de buurt aanspreken en ook aanbieden om samen een wandeling te maken, omdat gesprekken dan makkelijk op gang komen. Ze hopen unieke verhalen te horen, die samen een beeld van het betreffende stadsdeel vormen. Eind januari worden alle antwoorden en verhalen verwerkt in een tentoonstelling.

Inwoners uit de vier stadsdelen kunnen zich ook zelf aanmelden voor het onderzoek. Ze kunnen dan deze week even binnenlopen bij Fee Collective (Limbrichterstraat 71), Buurtcentrum Limbrichterveld (Eisenhowerstraat 724), Sjoenk Geleen-Centrum (Rijksweg Zuid 1B) en Zuidkamer in Winkelcentrum Zuidhof in Geleen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee