Jeffrey Herlings ’gebroken’ door dood teamgenoot René Hofer

René Hofer in actie als motorcrosser. © ANP/HH

De jonge Oostenrijkse motorcrosser René Hofer is om het leven gekomen bij een ski-ongeluk. Dat meldt KTM, het fabrieksteam waarvoor Hofer uitkwam in de MX2-klasse.

Redactie

Hij was teamgenoot van Jeffrey Herlings, de wereldkampioen in de MXGP-klasse. Die meldde op Instagram kapot te zijn van de dood van Hofer, die hij als zijn „kleine broer” beschouwde.

„Ik kan het niet geloven, we hebben zo veel tijd samen doorgebracht, zelfs vorige week in Italië nog een hotelkamer gedeeld”, schrijft Herlings. „Mijn hart is gebroken, mijn lichaam voelt leeg en mijn hersenen kunnen het nog steeds niet geloven. Je was als een kleine broer voor mij. Mijn medeleven gaat uit naar je familie.”

KTM meldt dat bij het ongeluk, veroorzaakt door een lawine, ook twee vrienden van Hofer zijn overleden. Hofer (19) gold als een belofte na tal van overwinningen als junior. „René zal niet alleen herinnerd worden om zijn talent op het circuit, maar ook om zijn benaderbare, plezierige en vriendelijke persoonlijkheid, samen met zijn altijd aanwezige glimlach”, schrijft KTM.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal