Marcel Brands vertrekt met onmiddellijke ingang bij Everton

Marcel Brands. © ANP/HH

Marcel Brands vertrekt bij Everton, de club waar hij in mei 2018 als directeur spelersbeleid in dienst trad en waarmee hij onlangs zijn contract tot de zomer van 2024 verlengde. Bronnen rondom de club zeggen dat de 59-jarige Bosschenaar overeenstemming heeft bereikt over het afkopen van dat nog doorlopende contract.

Redactie

De laatste maanden stapelden de problemen zich op. Tegen de zin van Brands in stelde de club Rafael Benitez aan als trainer. Die deed voor het aantrekken van nieuwe spelers rechtstreeks zaken met eigenaar Fahrad Moshiri en zette Brands buitenspel.

Na de 1-4 nederlaag thuis in de derby tegen Liverpool werd de directie tijdens de wedstrijd door fans beschimpt. Een boze supporter riep Brands bij het verlaten van de tribune toe dat hij op moest stappen, omdat hij mede-verantwoordelijk was voor het aankoopbeleid. Brands liet dat niet over zijn kant gaan en verweerde zich.

Everton, dat op een teleurstellende vijftiende plek staat in de Premier League, komt deze speelronde pas maandag in actie. Dan is Arsenal de tegenstander.

Brands was eerder technisch directeur bij RKC Waalwijk, AZ en PSV. Bij al die clubs diende hij zijn overeenkomst uit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal