‘1400 Nederlanders weggestuurd uit Duitse discotheek’

Print
‘1400 Nederlanders weggestuurd uit Duitse discotheek’

Omdat bezoekers coronaregels zouden hebben overtreden, moest discotheek Index in het Duitse Schüttorf in de nacht van zaterdag op zondag op last van de autoriteiten dicht.

De 2000 bezoekers, onder wie zo’n 1400 Nederlanders, moesten door de politie naar buiten worden gedirigeerd, meldt TC Tubantia. De discotheek ligt zo’n tien kilometer over de grens bij het Twentse Oldenzaal.

Geen mondkapje

De autoriteiten hebben diep in de nacht actie ondernomen. Bezoekers zouden geen mondkapje hebben gedragen, zo zou door politieagenten in burger zijn geconstateerd.

Clubeigenaar Holger Bösch noemt de politiecontroles ‘onevenredig’. „We controleren onze gasten drie keer voordat ze binnenkomen. Eerst wordt de vaccinatiestatus opgevraagd, dan de dagelijkse negatieve test en dan het toegangsbewijs. Iedereen die in het weekend geen FFP2-masker bij zich had, kreeg er een van ons”, zegt hij. In de club waren er op vrijdag 20 stewards en op zaterdag 30 om de naleving te controleren. „We doen er alles aan om ons aan alle coronaregels te houden. Meer kun je niet doen”, aldus Bösch.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu