Je auto verkopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online!

 © Pexels-photo.

Tegenwoordig gaat alles eigenlijk digitaal. Van je boodschappen bestellen, tot het kopen van cadeaus en van de digitale Kerstkaart versturen tot het online verkopen van je auto. Dit laatste is trouwens nog niet voor iedereen een heel erg bekend fenomeen. De gemiddelde persoon ging tot noch toe vaak nog naar een autodealer, zeker omdat men de waarde van een auto vaak zelf niet goed kan inschatten. Nu zijn er natuurlijk websites zoals Marktplaats waar je alles zelf moet regelen, maar ook zijn er servicegerichte bedrijven zoals OSW.nl, die het verkopen van je auto een stuk makkelijker voor je maken. We vertellen je graag in dit artikel graag hoe ze bij OSW te werk gaan.

Twenty Four Webvertising

Meld je gratis aanWil jij je auto verkopen, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je precies moet beginnen? OSW.nl weet precies hoe ze dit allemaal moeten aanvliegen. Je meldt je gratis aan en dat is niet het enige dat gratis is. De verkoop van jouw occasion is namelijk ook geheel gratis. De aangesloten bedrijven waar OSW mee werkt, betalen een vergoeding om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening. Wat je wel even moet weten: indien er nog een financiering op de betreffende auto zit, moet je goedkeuring voor de verkoop krijgen van de financieringsmaatschappij.

Occasion gaat de markt opAls je jouw voertuig hebt aangemeld, gaat OSW op zoek naar bedrijven die interesse zouden kunnen hebben. De volgende stap is, dat geïnteresseerden kunnen bieden op jouw auto. Biedingen blijven maximaal 48 uur geldig en je bent niet verplicht om akkoord te gaan met een bod. Vanuit het account dat je hebt kun je eventueel een tegenbod doen aan degene die interesse heeft getoond. Kom je er niet uit, neem dan altijd contact op met OSW. Zij helpen je graag om alles in goede banen te leiden.

Bod geaccepteerd: en nu?Indien je akkoord bent gegaan met een bod, dan zal de partij die het bod heeft gedaan contact met je opnemen om een afspraak met je in te plannen. Men moet tijdens het verkoopproces aangeven of het uitgebrachte bod op basis van ophalen of brengen van het voertuig is. Vaak is het zo dat het bedrijf de auto op zal halen, echter als blijkt dat het brengen van de occasion prijstechnisch beter uitkomt, dan zal hiervoor worden gekozen (uiteraard in overleg). Bespreek ook meteen op welke manier er betaalt zal worden. Je hoeft overigens zelf niet aanwezig te zijn bij de verkoop. Een meerderjarig persoon mag ook uit jouw naam de auto overdragen aan de nieuwe eigenaar. Wel moet hij/zij hiervoor jouw legitimatiebewijs én de originele autopapieren bij zich hebben.

Vrijwaring ter plekke door RDW-erkende dealerOSW werkt uitsluitend met RDW-erkende dealers en deze mogen en kunnen dan ook ter plekke de vrijwaring van een voertuig regelen. Je hoeft hiervoor dus niet samen naar een postkantoor. Je ontvangt de vrijwaring direct per mail. Als de auto is verkocht dien je zelf je autoverzekering op te zeggen. Je hebt hiervoor je vrijwaringsbewijs nodig!