Besparen op je zorgverzekering: zo doe je dat!

 © Pexels-photo.

Dat de zorgpremies weer omhooggaan in het nieuwe jaar is bekend bij ons allemaal. Toch is er een mogelijkheid om te besparen op je vaste kosten voor je zorgverzekering. Dit doe je door een aantal slimmigheden die we graag in dit artikel met je delen.

Twenty Four Webvertising

Besparen op je basisverzekering: het kan!De premie voor de basisverzekering is vastgesteld door de overheid en verschilt soms wel per jaar. Dit bedrag kun je niet wijzigen door voor andere zorg te kiezen, maar wel door een beetje te sleutelen aan je eigen risico. In 2021 (en ook in 2022) is het eigen risico bedrag vastgesteld op 385 euro per jaar. Als je dit omhoog zet naar 885 euro per jaar dan daalt je maandelijkse premie. Hierdoor bespaar je, als je geen aanspraak hoeft te maken op zorg, tot 276 euro per jaar. Mocht er wel iets gebeuren, dan betaal je dus wel tot aan het bedrag van 885 euro zelf je zorgkosten. Zorg er dus voor dat je altijd het geld dat je maandelijks bespaart, apart zet op bijvoorbeeld een spaarrekening, voor noodgevallen.

Aanvullende verzekering: past alles nog bij jouw persoonlijke situatie?Het is altijd goed om eens na te gaan of je niet voor allerlei zaken bent verzekerd, waar je geen gebruik van maakt. Misschien zijn er wel een aantal dingen die je eraf kunt halen. Ga eens na over je wel genoeg gebruik maakt van de zorg waar je iedere maand voor betaald. Als je bijvoorbeeld nooit iets aan je gebit hebt en eens per half jaar de tandarts bezoekt, dan is een hele hoge tandartsverzekering (op dit moment) wellicht niet nodig.

Vergelijk en stap eventueel overAls je jaarlijks overstapt van verzekeraar, nadat je grondig onderzoek hebt gedaan naar de voordeligste optie, dan kun je steeds gebruik maken van het scherpste aanbod. Informeer jezelf goed door alle verzekeringen (online) te vergelijken en regel het allemaal zelf, op een gemakkelijke manier. Heb je een aantrekkelijk aanbod gevonden, schrijf dan ook de kinderen bij op de polis die het meest uitgebreid is. Zij maken dan ook gebruik van dezelfde ruime dekking.