Handbalsters BSAC laten koploper ontsnappen in spannende derby

Print
Handbalsters BSAC laten koploper ontsnappen in spannende derby

Kelly van Osch (links) kijkt toe hoe Eline Hendrikx het doel onder vuur neemt in de vorige topper tegen Westlandia.   Afbeelding: Lé Giesen

Maasbree -

Het scheelde niet veel of de BSAC-vrouwen hadden voor de tweede keer de koploper van de tweede divisie gevloerd. In tegenstelling tot Westlandia kwam Cabooter Group Venlo 2 met de schrik vrij: 21-20.

Voor eigen publiek tegen Westlandia hadden de handbalsters uit Maasbree eerder dit seizoen het extra voordeel van spelen zonder hars. In Venlo maakte deze vaak bepalende factor geen verschil. BSAC kon in de lege hal net zo goed met de plakbal overweg als de tegenstander, die er wekelijks mee traint en speelt. De bezoeksters hadden in de eerste helft van de derby zelfs het beste van het spel. Het aanvalsspel van de gastvrouwen werd vakkundig ontregeld en zelf scoorde BSAC er lustig op los, met een 3-9 tussenstand tot gevolg.

De lijstaanvoerder wist de schade nog voor de pauze goeddeels te repareren: 12-14. Na de hervatting had Venlo de verdediging beter op orde. Het talententeam van de koploper van de eredivisie kwam echter nog steeds moeizaam tot scoren, waardoor het gelijk op bleef gaan. In de slotfase viel het dubbeltje alsnog de andere kant op. BSAC liet aanvallend een paar steekjes vallen en gaf daarmee een 18-19 voorsprong uit handen. Een verdiend gelijkspel was de goed spelende Breetsen niet gegund.

Na deze derde nederlaag op rij is BSAC gezakt naar de middenmoot. De eerstvolgende wedstrijd wordt pas na de feestdagen gespeeld. Het thuisduel tegen Hellas uit Den Haag op zondag 19 december is geannuleerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu