RC Genk breekt met trainer John van den Brom

Print
RC Genk breekt met trainer John van den Brom

John van den Brom.  Afbeelding: HH/ANP

Het 1-1 gelijkspel bij KV Mechelen is de laatste wedstrijd van John van den Brom geweest als trainer van RC Genk. De Belgisch-Limburgse club heeft de samenwerking met de Nederlandse trainer beëindigd.

Van den Brom stond ruim een jaar aan het roer bij RC Genk, dat hem tussentijds overnam van FC Utrecht. Begin dit kalenderjaar stond zijn positie al onder druk, maar toen wist Van den Brom de weg omhoog in te zetten en het seizoen goed te eindigen met een tweede plaats en bekerwinst.

Slechte reeks

Eerder dit seizoen kende RC Genk al een slechte reeks, waarna de clubleiding besloot afscheid te nemen van Dennis Haar, de assistent van Van den Brom, en de gelouterde Deen Glen Riddersholm als zijn nieuwe assistent aan te stellen.

Dat was al een teken aan de wand voor de verzwakte positie van Van den Brom, die een nieuwe tegenvallende reeks niet heeft overleefd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee