Amalia 18 jaar: feest achter gesloten paleisdeuren en nieuwe foto’s

Prinses Amalia. 

Prinses Amalia. © RVD/Frank Ruiter

Het is een historische dag voor de Nederlandse monarchie. Kroonprinses Amalia wordt deze dinsdag 18 jaar. Ter ere van haar verjaardag zijn er nieuwe foto’s van de kroonprinses gepubliceerd.

Vanaf nu mag zij officieel haar vader, koning Willem-Alexander, opvolgen als staatshoofd. De komende jaren focust ze echter eerst op een tussenjaar, gevolgd door een studie.

 

 © RVD/Frank Ruiter

Met uitzondering van Koningsdag zijn verjaardagen geen gebeurtenissen waar de Oranjes veel publieke ruchtbaarheid aan willen geven. Een interview bij een kroonjaar, zoals bij de 50e verjaardagen van Willem-Alexander en Máxima, vormt een zeldzame uitzondering. Bij Amalia’s 18e moet het grote publiek het doen met het boek dat cabaretière Claudia de Breij over haar mocht schrijven.

 

 © RVD/Frank Ruiter

Ook nu wil (of kan) de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) geen details geven over hoe de verjaardag van de kroonprinses ten paleize wordt gevierd.

Lees ook: Kroonprinses Amalia kan uitgroeien tot een echt mode-icoon

In het Haagse circuleren aanwijzingen dat ze onlangs een bezoek aan New York bracht, maar dat soort reizen wordt door de RVD tot de privésfeer gerekend. Wel staat vast dat haar oma Beatrix hooguit virtueel acte de présence kan geven; de prinses zit in thuisquarantaine vanwege een coronabesmetting.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee