Provincie Limburg geeft gratis advies over duurzamer wonen

 © ING Image

Maastricht

De provincie Limburg biedt inwoners van alle gemeenten de mogelijkheid om een gratis energieprestatieadvies (EPA) te laten uitvoeren voor hun woning.

Dit is handig wanneer mensen hun woning willen laten verduurzamen, maar nog niet precies weten welke maatregelen ze moeten treffen. Het gratis energieprestatieadvies kan tot en met 30 september 2022 via de website van provincie Limburg worden aangevraagd zolang er budget is voor de regeling.

Scan

Bij een energieprestatieadvies maakt een adviseur een scan van de gehele woning. Er wordt onder meer gekeken naar de isolatie van muren, daken en vloeren. Uit die scan rolt een rapport met een persoonlijk advies dat inzicht geeft in de energiezuinigheid van de woning, hoe het energiegebruik verlaagd kan worden en zo het wooncomfort verbetert, kosten van eventuele maatregelen en binnen welke tijdspanne de investering is terugverdiend.

Lees ook: Ger (75) knutselt net zolang aan zijn nieuwe huis tot hij geld verdient aan energie

De adviseur helpt bij het kiezen van de slimste maatregelen. Wat doen gevel-, vloer en dakisolatie met het huis? En wat betekent nieuw glas of een nieuwe cv-ketel voor de energierekening? Na het bezoek belt de adviseur op om het EPA-rapport door te lopen.

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met provincie Limburg via e-mail of via telefoonnummer 043-3899999.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal