Gemeente Bergen helpt minima met collectieve zorgverzekering

Gemeente Bergen helpt minima met collectieve zorgverzekering

Afbeelding: ING Image

Bergen -

De gemeente Bergen biedt samen met de zorgverzekeraars CZ en VGZ, een collectieve aanvullende zorgverzekering voor mensen aan met een laag inkomen en hoge medische kosten.

Op deze manier zijn mensen die chronisch ziek zijn of een beperking hebben, toch uitgebreid verzekerd. De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering en er wordt voorkomen dat deze doelgroep onverwacht voor hoge zorgkosten komt te staan.

Mensen met een laag inkomen (tot 120 procent van de bijstandsnorm) en hoge medische kosten uit de gemeente Bergen krijgen een uitgebreide vergoeding voor onder meer brillen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen voor Wmo. Ze hebben keuze uit verschillende aanvullende pakketten. CZ en VGZ accepteren iedereen, zonder medische keuring. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Meer informatie is te verkrijgen via het Klant Contact Centrum (0485-34 383) of via de website van de gemeente Bergen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee