Bitcoin wint wat terrein na koersval van afgelopen weekend

Print
Bitcoin wint wat terrein na koersval van afgelopen weekend

Afbeelding: EPA

De bitcoin won dinsdag weer aan waarde na de enorme koersval van afgelopen weekend.

Beleggers hadden minder zorgen over de economische impact van de Omikron-variant van het coronavirus. Daardoor durfden ze weer te investeren in risicovolle investeringen zoals cryptomunten.

Rond 15.30 uur was de belangrijkste digitale munt de afgelopen 24 uur zo’n 6 procent gestegen. Daarmee was een bitcoin weer meer dan 51.000 dollar waard (ruim 45.000 euro). ’s Werelds bekendste cryptomunt kelderde zaterdag nog met 17 procent naar zo’n 47.200 dollar.

Lees ook: Paniek op cryptomarkt: miljardenverlies voor bitcoinbelegger

De bitcoin tikte in november nog een recordniveau aan van zo’n 69.000 dollar, maar na de ontdekking van Omicron ging de waarde hard omlaag. Vanwege de onzekerheid over de nieuwe virusvariant verkochten beleggers meer risicovolle investeringen zoals digitale munten en werden zogenoemde veilige havens opgezocht, zoals obligaties, bepaalde munteenheden als de Japanse yen en de dollar en ook goud. Dat zijn beleggingscategorieën die redelijk waardevast zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee