Zangeres S10 voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Print
Zangeres S10 voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Zangers S10.  Afbeelding: De Telegraaf

Zangeres S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AvroTros bekendgemaakt.

S10 is de artiestennaam van de 21-jarige zangeres Stien den Hollander. Ze brak in 2019 door met haar debuutalbum Snowsniper waarvoor ze een Edison kreeg in de categorie alternatief. Dit jaar ontving ze op Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium, de prijs voor een veelbelovend popartiest of band.

Afgelopen jaar scoorde ze een hit met het nummer Adem Je In, waarvan ook een remake verscheen met rappers Frenna en Kevin. Ook was ze te horen op nummers van de Belgische band Bazart en de rappers Lijpe en KA.

Lakshmi

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending al op volle toeren. Vrijdag stelde Veronica Inside-sidekick Rick Romijn op Radio Veronica zeker te weten dat Lakshmi naar het songfestival zou gaan. Op dezelfde dag maakte Jaap Reesema bekend dat hij en Armin van Buuren een liedje hadden ingestuurd maar dat hun nummer was afgevallen. In het weekeinde viel voor het eerst de naam van S10.

Het 66e songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

Nederland moet dit keer weer gewoon in de halve finales aantreden. Dit jaar mocht Jeangu Macrooy die overslaan omdat Nederland gastheer was van het songfestival.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu