Politie rolt in een dag meerdere hennepplantages op in Limburg

Politie rolt in een dag meerdere hennepplantages op in Limburg

Afbeelding: Track’88

Geleen / Sittard / Beek / Susteren / Linne -

De politie heeft dinsdag meerdere hennepplantages verspreid door Limburg opgerold. De politie heeft meerdere mensen aangehouden en sluit meer arrestaties niet uit.

Geleen

In een woning aan de Rijksweg Zuid in Geleen werd negen kilo hennep en 60.000 euro aangetroffen. De planten zijn vernietigd en het geldbedrag is inbeslaggenomen. De bewoners van het pand, een 47-jarige vrouw en een minderjarige jongen, zijn aangehouden.

In een loods op een industrieterrein in Geleen werd een hennepplantage aangetroffen met 600 hennepplanten en 400 hennepstekken. De plantage aan de Hofdwarsstraat is ontmanteld en de planten zijn vernietigd.

Lees ook: Gevonden wietplantages in Geleen houden geen verband met elkaar

Susteren

In Susteren zijn in een garagebox aan de Rangeerweg diverse materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van softdrugs. Deze spullen zijn inbeslaggenomen. Over aanhoudingen is niks bekend.

Sittard en Beek

In Sittard is in een woning aan de Walramstraat een groot aantal hennepstekken aangetroffen. Ook in Beek werd een hennepdrogerij aangetroffen in de Leenhofstraat. Daar werden zeven personen op heterdaad betrapt terwijl ze de planten knipten. Zij zijn aangehouden en worden gehoord.

Dinsdagochtend werd in Beek een man aangehouden die in verband gebracht wordt met diverse aangetroffen hennepplantages. De verdachte wordt deze week voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Linne

Op de Industriestraat in Linne heeft de politie 500 hennepplanten aangetroffen in een loods. Ook werd er drie kilo gedroogde hennep gevonden. Er is niemand aangehouden. De kwekerij is dezelfde dag nog volledig weggehaald en vernietigd.

Encrochatberichten

De politie kwam de plantages, labs en drogerijen op het spoor door informatie die verkregen was uit encrochatberichten. Het onderzoek duurt nog voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft zeven verdachten op het oog.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu