Betalingsverwerker Mollie verkiest Maastricht boven Parijs, Eindhoven en Berlijn

Het Eiffelgebouw, de vroegere Sphinxfabriek. © Jonathan Vos

Maastricht -

De rap groeiende betaaldienst voor webshops Mollie gaat voor 150 werknemers twee verdiepingen in het Maastrichtse Eiffelgebouw huren. Eindhoven, Parijs en Berlijn vielen af.

Peter Bruijns

Mollie is een pijlsnel groeiend Amsterdams fintech-bedrijf, dat de online betalingen regelt voor de webshops van zo’n 125.000 kleine en middelgrote bedrijven. De omzet van Mollie verdubbelt ieder jaar. Deze zomer kreeg het bedrijf een kapitaalsinjectie van 665 miljoen euro om versneld te groeien. Voor de uitbreiding bekeek het bedrijf de mogelijkheden om een filiaal te vestigen in onder meer Parijs, Berlijn en Eindhoven, zegt de Britse topman Shane Happach. Maar de keus viel op Maastricht.

Shane Happach. © Mollie

Sphinxfabriek

Mollie huurt de twee laatste beschikbare verdiepingen in het Eiffelgebouw, de gerestaureerde Sphinxfabriek. Die etages worden voor 1,5 tot 2 miljoen euro verbouwd. Daar kunnen de komende twee jaar tenminste 150 mensen gaan werken. Happach: „Fintech-bedrijven speuren momenteel in de hele wereld naar talenten. Wij weten dat in Maastricht veel hoogopgeleid talent rondloopt. De stad ademt een cultuur van internationaal zakendoen. Bovendien wonen hier veel jongeren die goed Engels en Duits spreken.”

Uitbreiden

Volgens Happach is de tijd voorbij dat iedereen in één groot kantoor in de hoofdstad werkt. „Mensen die graag in de regio blijven wonen vanwege de ruimte en de levenskwaliteit, kunnen nu in Maastricht aan de slag.” Er zijn allerlei vacatures op gebieden als ontwerpen, verkopen, financiën en klantenondersteuning. Vorig jaar verwerkte Mollie meer dan 10 miljard euro aan transacties, dit jaar wordt het meer dan 20 miljard. Aan iedere betaling bij een webshop via Mollie verdient het fintechbedrijf een of meerdere dubbeltjes. De klanten zitten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Happach: „Misschien moeten we snel uitbreiden in Maastricht, als we hard blijven groeien.” Grappend: „Dan proberen we gebruikers van andere etages over te halen om die aan ons te geven.”

 © Jonathan Vos

Monument

Wethouder Vivianne Heijnen vindt het mooi dat het Sphinxgebouw, een industrieel monument, nu een plek wordt waar de modernste online betalingstechnieken worden ontwikkeld. „Studenten kunnen bij Mollie onderzoek doen en afgestudeerden kunnen er werken. Dit soort hip, hot and happening bedrijven is belangrijk om talenten aan de stad te binden.”

Lees ook: Betaaldienst voor webshops Mollie komt naar Maastricht

 © Jonathan Vos

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal