‘Groot tekort aan medicijnen tegen corona’

 © ANP / ANP

Ziekenhuizen kampen momenteel met zo’n tekort aan medicijnen, dat coronapatiënten niet meer optimaal kunnen worden behandeld.

RedactieBron: ANP

Ook reumapatiënten hebben te lijden onder het tekort, schrijft het AD.

Ziekenhuizen hebben op advies van het Landelijk Coördinatiecentrum Geneesmiddelen (LCG) de protocollen aangepast waarin de hoeveelheid staat die coronapatiënten van bepaalde medicijnen krijgen toegediend. Patiënten krijgen nog maar twee derde dosis van de ontstekingsremmers toegediend. Gevolg is dat coronapatiënten mogelijk sneller op een intensive care terecht komen of extra zuurstof toegediend moeten krijgen, zegt onder meer de Federatie Medisch Specialisten,

Volgens de landelijke Commissie Acute Tekorten Geneesmiddelen is er bijna geen voorraad meer. Ziekenhuizen is door het LCG verzocht om bij acute tekorten elkaar te helpen. Er zijn wel andere ontstekingsremmers, maar die werken minder goed, zoals dexamethason, dat nog wel volop wordt gebruikt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal