Oelemarkt in Weert krijgt drie bomen en perkje met planten

Print
Oelemarkt in Weert krijgt drie bomen en perkje met planten

Op de Oelemarkt in Weert worden voorbereidingen getroffen om drie stevige bomen te planten.  Afbeelding: John Peters

Weert -

Graafmachines maken grote gaten in het plein van uitgaansgebied de Oelemarkt in Weert. De gemeente Weert gaat het plein vergroenen, door drie bomen te planten.

De operatie kost zo’n tachtig mille. Het planten van bomen in het centrumgebied vergt een goede voorbereiding, omdat de bodem vol ligt met kabels en leidingen.

De locaties waar de bomen komen, zijn in samenspraak met horecaondernemers uitgezocht.

De gemeente zet enkele bomen neer die al een flinke stamomvang hebben. Twee komen er in een vak te staan, waarin ook lage beplanting komt. Bedoeling is dat ook aan enkele gevels aan de Oelemarkt planten komen.

‘Te stenig’

De gemeente vindt het plein nu ‘te stenig’. Een boom komt aan de kant van de Biest, de andere twee aan de zijde van de Hoogstraat en de Schoolstraat.

De werkzaamheden duren volgens de gemeente nog tot 23 december. Het extra groen moet het gebied leefbaarder maken, hittestress tegengaan en fijnstof en CO2 afvangen. Op de Nieuwe Markt werden eind 2019 om die reden ook al bomen geplant.

Lees ook: Weert stopt met cameratoezicht op Oelemarkt

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee