KPN en VodafoneZiggo krijgen pakket met Formule 1, Zandvoort live te zien bij NOS

Print
KPN en VodafoneZiggo krijgen pakket met Formule 1, Zandvoort live te zien bij NOS

Afbeelding: ANP / ANP

Komend seizoen wordt de Formule 1 beschikbaar voor klanten van KPN en VodafoneZiggo. Via een abonnement op streamingdienst Viaplay, dat 13,99 euro per maand gaat kosten, kunnen alle raceweekenden live worden gevolgd. De Grand Prix van Zandvoort wordt voor alle Nederlanders beschikbaar, via een live-uitzending van de NOS.

Naast dat weekend van 4 september, komt de NOS in het nieuwe seizoen met samenvattingen van alle races. Voor elk weekend betekent dat drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal 15 minuten. Klanten van KPN en VodafoneZiggo kunnen vanaf 1 maart een abonnement toevoegen aan hun pakket.

Lees ook: Apotheose in Formule 1 gratis te zien in heel Nederland

De eerste F1-uitzending vindt plaats op 10 maart, rondom de testdagen van de Grand Prix van Bahrein. Naast vaste Nederlandse analisten Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel, zullen daarbij ook internationale vedettes Mika Häkkinen, David Coulthard en Tom Kristensen hun visie op de wedstrijden werpen. Stéphane Kox doet verslag vanuit de paddock.

‘Hele verhaal’

„We willen de kijker het hele Formule 1 verhaal meegeven, waar nodig met een kritische blik”, vertelt Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland. „Dankzij de samenwerking tussen de teams uit verschillende Viaplay landen zijn we met meer mensen op meer plekken. Hierdoor kunnen we de verhalen nog beter vertellen. Van de strijd, strategie en techniek tot het geld, fysieke prestaties en natuurlijk alles over Max Verstappen. We zitten erbovenop.”

Viaplay belooft 12 uur aan live televisie per Grand Prix-weekend. In totaal gaat het om 22 races, beginnend in Bahrein en eindigend in Abu Dhabi. Naast sporten zoals de Formule 1, PDC Darts en de Bundesliga, verschijnen er dertig originele films en series van de streamingdienst. Later in het jaar komen daar nog zo’n zestig originele producties bij. Viaplay investeert daarnaast ook in Nederlandse originals. Van filmstudio’s MGM en Sony verschijnen er bestaande titels, zoals Men in Black en Tomb Raider.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu