Pfizer/BioNTech: drie prikken bieden bescherming tegen omicron

Print
Pfizer/BioNTech: drie prikken bieden bescherming tegen omicron

Afbeelding: ANP

Met drie prikken zijn mensen beschermd tegen de omicronvariant van het coronavirus. Dat concluderen vaccinfabrikanten Pfizer en BioNTech na de eerste onderzoeken in laboratoria.

Drie prikken zorgen volgens de bedrijven voor evenveel afweer tegen de omicronvariant als twee prikken tegen de oorspronkelijke virusversie en andere varianten.

Volgens Pfizer en BioNTech hebben mensen na drie prikken 25 keer zo veel antistoffen in hun lichaam als na twee inentingen.

Lees ook: Wij krijgen al een derde prik, in Afrika wacht een miljard mensen nog op de eerste: komt dat straks als een boemerang terug?

Onderzoekers van de bedrijven hebben ook gekeken hoe de omicronvariant in elkaar zit en wat er anders is dan in bijvoorbeeld de deltaariant, die momenteel het meest voorkomt. Op basis daarvan gaan ze ervan uit dat hun vaccin ook na twee prikken goed voorkomt dat mensen ernstig ziek worden door omicron.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu