Pfizer/BioNTech: drie prikken bieden bescherming tegen omicron

 © ANP

Redactie

Met drie prikken zijn mensen beschermd tegen de omicronvariant van het coronavirus. Dat concluderen vaccinfabrikanten Pfizer en BioNTech na de eerste onderzoeken in laboratoria.

Drie prikken zorgen volgens de bedrijven voor evenveel afweer tegen de omicronvariant als twee prikken tegen de oorspronkelijke virusversie en andere varianten.

Volgens Pfizer en BioNTech hebben mensen na drie prikken 25 keer zo veel antistoffen in hun lichaam als na twee inentingen.

Lees ook: Wij krijgen al een derde prik, in Afrika wacht een miljard mensen nog op de eerste: komt dat straks als een boemerang terug?

Onderzoekers van de bedrijven hebben ook gekeken hoe de omicronvariant in elkaar zit en wat er anders is dan in bijvoorbeeld de deltaariant, die momenteel het meest voorkomt. Op basis daarvan gaan ze ervan uit dat hun vaccin ook na twee prikken goed voorkomt dat mensen ernstig ziek worden door omicron.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal