PvdA en GroenLinks samen op één lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen in 2022

 © Hollandse Hoogte / Lex van Liesh

Roerdalen
Jacqui Stroucken

De PvdA en GroenLinks doen volgend jaar met een gezamenlijke kandidatenlijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen. De partijen doen dat onder het motto ‘Natuurlijk Samen!’. Op de kandidatenlijst staan zestien inwoners van Roerdalen met als lijsttrekker Mieke Schotemeijer, gevolgd door Patrick Joris en Chris Moorman.

In het verkiezingsprogramma staan naar verluidt ‘Samen Leven, Samen Wonen en Samen met de Natuur’ centraal, met duurzaamheid als rode draad. De PvdA is in de huidige gemeenteraad van Roerdalen met twee zetels vertegenwoordigd. Huidig PvdA-raadslid Jacqueline Aelen staat op de 16e plaats en keert daarmee waarschijnlijk niet terug in de raad.

Door de krachtenbundeling verwachten beide partijen verschil te maken als het gaat om duurzaamheid, armoedebestrijding, huisvesting, kansengelijkheid en gelijkwaardigheid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal