Paus roept Heilig Jaar uit voor pater Karel in Munstergeleen

Print
Paus roept Heilig Jaar uit voor pater Karel in Munstergeleen

Afbeelding: Bisdom Roermond

Munstergeleen -

Paus Franciscus heeft een speciaal Heilig Jaar uitgeroepen voor de pater-Karelkapel in Munstergeleen.

Aanleiding hiervoor is de 200e geboortedag van de heilige Karel Houben. Het Heilig Jaar begint zaterdag 11 december, op zijn geboortedag en duurt tot en met zijn feestdag op 5 januari 2023.

Het Heilig Jaar geldt voor de pater-Karelkapel die in het geboortehuis van Karel Houben in Munstergeleen is gevestigd en voor het klooster Mount Argus in het Ierse Dublin, waar pater Karel jarenlang gewoond heeft en ook begraven is. Het Heilig Jaar houdt in dat pelgrims die de kapellen in Munstergeleen of in Mount Argus bezoeken, deelnemen aan de biecht, de heilige communie ontvangen en de kruisweg of de rozenkrans bidden een volle aflaat verdienen. Een aflaat is een kwijtschelding van de straffen voor zonden, die de paus bij bijzondere gelegenheden kan toekennen.

Lees ook: Pater Karel in één kunstwerk gevangen met kritische ‘Tante Astrid’ die haar kaars pas betaalde als ze resultaat zag

Het Heilig Jaar wordt zaterdagmiddag met een eucharistieviering in de parochiekerk van Munstergeleen. De viering begint om 15.00 uur. Hieraan wordt onder andere meegewerkt door de Schola Sittardiensis Sanctus Michael uit Sittard.

Meer informatie op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee