Ook Ziggo mag samenvattingen van de Formule 1 uitzenden

 © ANP

Volgend seizoen en de jaren daarop zijn op Ziggo Sport ook de samenvattingen te zien van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1.

De zender heeft daarvoor een deal gesloten met de nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group (NENT), die via streamingdienst Viaplay de wedstrijden live uitzendt.

Op vrijdagavond en na iedere race op zondagavond blijft Ziggo ook het Race Café (nu nog het Formule 1 Café geheten) uitzenden met als presentator Rob Kamphues en als gast Robert Doornbos. Beiden maken deel uit van het huidige Ziggo-team, waarvan sommigen de overstap maken naar Viaplay. Ook Doornbos wilde graag mee, maar de onderhandelingen tussen beide partijen liepen op niets uit.

Lees ook: Max Verstappen is kijkcijferkanon: ‘Maar het Nederlands elftal is toch echt van een andere orde’

Prominent

„Ik ben heel blij dat ook komend jaar Formule 1 een prominente plek blijft innemen op Ziggo Sport”, zegt Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport.

Olav Mol en Jack Plooij blijven bij Ziggo

Olav Mol en Jack Plooij zullen komend jaar gewoon te zien zijn bij Ziggo Sport. Zij zullen hun analyses blijven geven in Race Café bij de samenvattingen van de Formule 1-races. De primaire rechten voor uitzending liggen vanaf 1 januari bij Viaplay. De primaire rechten voor de races in Zandvoort gingen naar de NOS.

Mol en Plooij werden door Viaplay ingeruild voor een jonge ploeg. Mol is beroemd geworden door zijn spraakmakende uitspraken bij meerdere race-overwinningen van Max Verstappen. Jack Plooij was de afgelopen jaren het gezicht in de paddock en op de grid, waar hij het Nederlandse publiek vermaakte met interviews en reportages.

Eerder deze week werd al bekend dat onder meer de Formule 1-races via Viaplay vanaf volgend seizoen tegen betaling ook te zien zullen zijn bij Ziggo en KPN. De NOS mag drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen en zal ook samenvattingen van de overige races uitzenden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal