Dylan Groenewegen vertrekt bij Jumbo-Visma na aantrekkelijk aanbod elders

Dylan Groenewegen vertrekt bij Jumbo-Visma na aantrekkelijk aanbod elders

Dylan Groenewegen schreeuwt het uit na een overwinning in het shirt van Jumbo-Visma.  Afbeelding: ANP

Dylan Groenewegen vertrekt bij Jumbo-Visma. De sprinter kreeg een aantrekkelijk aanbod van het Australische BikeExchange gekregen en mocht daar van de leiding van de Nederlandse wielerformatie, ondanks een doorlopend contract, op in gaan.

De 28-jarige Amsterdammer had nog een verbintenis tot en met 2023.

„We willen de sportieve ontwikkeling van Dylan, die de ploeg mede op de kaart heeft gezet met onder meer zijn sprintzege op de Champs-Elysées, niet belemmeren. Zijn wens om de grootste koersen te rijden is heel begrijpelijk”, stelt teambaas Richard Plugge.

„We hebben altijd een supergoede relatie met elkaar gehad. Daarom hebben wij besloten mee te werken aan zijn vertrekwens. Hoe jammer ik het ook vind, want Dylan is een geweldige renner en een fijne man. Ik hoop van harte dat hij weer succesvol wordt op het hoogste podium.”

Groenewegen vertrekt met gemengde gevoelens. „Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden dat ik wegga is het sportieve perspectief”, aldus de spurtbom, die in zes jaar meer dan vijftig zeges boekte voor de ploeg.