Optreden Martin Garrix op podium bij titel Max Verstappen

Max Verstappen (L) samen met Martin Garrix in 2017 bij de training voor de Grand Prix van Abu Dhabi.  © HH/ANP

Abu Dhabi -

Mocht Max Verstappen wereldkampioen worden in Abu Dhabi, dan verzorgt dj Martin Garrix direct daarna een zogeheten podiumshow op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Erik van Haren

Garrix (25) en Verstappen (24) zijn bevriend. De dj trad in 2017 al eens op tijdens het Formule 1-weekeinde in Abu Dhabi en was toen ook te gast bij het team van Verstappen, Red Bull Racing.

Het ’verrassingsoptreden’ is in Abu Dhabi mede dankzij voormalig proftennisser John van Lottum tot stand gekomen. Met zijn bedrijf Deux Agency heeft Van Lottum, in Abu Dhabi aanwezig met zijn zoon, door de jaren heen al veel grote shows rond Formule 1-races georganiseerd.

Los van een podiumshow bij een titel voor Verstappen, zal Garrix sowieso na de race optreden op het grote podium naast het circuit. Hij vervangt dan de Foo Fighters, die om medische redenen hebben afgezegd.

Eerder werd al bekend dat zangeres Hind het volkslied zal zingen bij een titel voor Verstappen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal