Video: Café in Montfort ontploft van vreugde na wereldtitel Verstappen

Montfort ontploft zodra Max over de eindstreep rijdt en zich wereldkampioen mag noemen. © De Limburger

De honderden fans van Formule 1-coureur Max Verstappen die zich hadden verzameld in café Housmans in Montfort schreeuwden het uit van vreugde, toen hun favoriet in de laatste ronde van de laatste race van het seizoen de wereldtitel binnenhaalde.

Redactie

Het café kreeg bekendheid vanwege de in 2019 overleden opa van Max, Frans Verstappen, die de verrichtingen van zijn kleinzoon altijd bekeek in het café.

Lees ook: Tranen en kramp bij Max Verstappen: ‘Eindelijk een beetje geluk!’

Het zag er lange tijd naar uit dat Verstappen’s grote rivaal Lewis Hamilton de race in Abu Dhabi zou winnen en daarmee de Nederlander zou aftroeven. Maar aan het slot stond Verstappen met de wereldtitel op de hoogste trede van het podium, tot grote vreugde van zijn fans die hun held hartstochtelijk toejuichten. Mensen waren uitzinnig van vreugde en vielen elkaar in de armen. „Een waanzinnige ontknoping”, juichten ze. Buiten voor het café reden auto’s luid toeterend langs.

Het Jaar van Max

Bestel nu het boek van De Limburger over dit historische Formule 1-jaar. Een prachtig aandenken waarin de jacht van Max Verstappen op zijn eerste wereldtitel in beeld en tekst wordt beschreven. Een echt collector’s item voor de sportliefhebber.

Bestel nu hier het boek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal