Finale van het Tiener Vastelaovend Kónkoer verplaatst naar voorjaar in openlucht; locatie nog niet bekend

Archieffoto van de finale van het Tiener Vastelaovend Kónkoer in 2019. © Stefan Koopmans

Sittard -

Het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) wordt verplaatst naar het voorjaar. Vanwege de coronamaatregelen ziet het stichtingsbestuur zich genoodzaakt om de finale, die 5 februari in Forum in Sittard zou worden gehouden, af te gelasten.

de redactie

„De finale zal worden verplaatst naar mei of juni en voor het eerst in de geschiedenis zal een vastelaovendliedjes concours in de buitenlucht worden georganiseerd, althans dat ligt nu in de planning”, laat TVK-voorzitter Melanie Jennes weten.

Waar in Limburg de finale gaat plaatsvinden is nog niet bekend, datzelfde geldt voor de datum van het evenement. Door de finale buiten te laten plaatsvinden hoopt de organisatie de kans op doorgaan te vergroten. „Hopelijk zal het betere weer in het voorjaar en de frisse lucht het virus dan geen kans meer geven. Tegelijkertijd heerst de opvatting dat een online editie van het TVK geen passend alternatief is voor tieners.”

Vorig jaar werd het TVK afgelast.

Lees ook: TVK-voorzitster Melanie Jennes uit Doenrade had zich haar eerste jaar anders voorgesteld

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal