Metaalsector in actie voor nieuwe cao én voedselbank

Print
Metaalsector in actie voor nieuwe cao én voedselbank

Afbeelding: ANP

Sittard -

Medewerkers uit de sector kleinmetaal komen donderdag in actie voor een tweeledig doel: een nieuwe cao en de voedselbank.

In Limburg willen de vakbondsleden staken bij Service Center Maastricht, Hoppenbrouwers, Sif, Thielco, Spie, Engie, Croonwolter&dros en Strukton Worksphere.

De vakbonden FNV, CNV en De Unie roepen werknemers op om donderdagochtend behalve het stakingsformulier ook spaghetti, rijst of macaroni mee te nemen naar de staakstraat bij het Fortunastadion in Sittard.

„We willen laten zien dat we hier niet alleen voor onszelf staan, maar ook solidair zijn met Limburgers die het nog veel minder hebben en die moeite hebben om het hoofd boven water te houden”, aldus Ed Leunissen, regionaal actieleider van CNV Vakmensen.

Lees ook: Metaalsector staakt voor betere cao

Met het verzoek om houdbare producten voor de Voedselbank Zuid-Limburg mee te nemen, willen de bonden naar werkgevers het signaal afgeven dat de houdbaarheid van de cao al lang is verstreken.

De cao Metaal en Techniek, met zo’n 320.000 werknemers een van de grootste van ons land, is per 1 oktober verlopen. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn gestrand, onder meer op een loonbod van de werkgevers van gemiddeld slechts 1,4 procent (ver onder de inflatie).

Al sinds 15 november komen werknemers, tijdens estafettestakingen op meerdere plekken in het land, in actie voor een nieuwe cao.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee