Verstappen dinsdag nog een keer de baan op in Abu Dhabi

Max Verstappen zondag in actie tijdens de GP van Abu Dhabi. © EPA

Max Verstappen racet dinsdag opnieuw over het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, de baan waarop hij zondag de wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Hij komt in actie op de testdag van de Formule 1. Verstappen gaat daarna door naar Parijs, waar hij donderdag op het gala van de internationale autosportfederatie FIA de bokaal voor de wereldkampioen krijgt.

redactie

Zijn manager Raymond Vermeulen bevestigt dat de kopman van Red Bull Racing dinsdag weer achter het stuur van de bolide kruipt. Bij de komende testdagen in Abu Dhabi kunnen de Formule 1-teams onder meer wennen aan de grotere banden waarmee ze volgend jaar gaan rijden.

Beroep

Mercedes overweegt beroep aan te tekenen tegen de afgewezen protesten die het na de race had ingediend bij de stewards. Volgens de Duitse renstal heeft de wedstrijdleiding in de slotfase van de GP van Abu Dhabi niet volgens de regels gehandeld gedurende de safetycarfase. Verstappen haalde Lewis Hamilton tijdens de slotronde in en besliste daardoor het titelgevecht in zijn voordeel.

Lees ook: Podcast: ‘Over een heel jaar gezien volledig terecht dat Verstappen wereldkampioen is’

De Brit feliciteerde Verstappen direct na de race en gaf een korte reactie voor de camera, maar hield zich daarna stil. Normaal gesproken blikt de zevenvoudig wereldkampioen vaak op zijn sociale media nog terug op de race. Hamilton zou na de finish in de uitloopronde via de boordradio tegen zijn team hebben gezegd: „Dit is gemanipuleerd, man.”

Stil

Ook vanuit Mercedes bleef het stil. De renstal heeft op de website zelfs nog geen verslag van de race gepubliceerd. „Hier zijn geen woorden voor”, schreef Mercedes kort na de finish op Twitter. Het team deelde vervolgens de uitspraken van de stewards en liet in een aparte verklaring weten de intentie te hebben in beroep te gaan. Mercedes heeft enkele dagen de tijd om dat te formaliseren.

Het Jaar van Max

Bestel nu het boek van De Limburger over dit historische Formule 1-jaar. Een prachtig aandenken waarin de jacht van Max Verstappen op zijn eerste wereldtitel in beeld en tekst wordt beschreven. Een echt collectorsitem voor de sportliefhebber.

Bestel nu hier het boek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal