Virologe Koopmans deelt dreigmail op Twitter: ‘Ze hebben de verkeerde door de kop geschoten’

Marion Koopmans. © ANP

Virologe Marion Koopmans uit Steyl heeft maandag voor de zoveelste keer een dreigmail ontvangen. Met een tweet roept ze het Openbaar Ministerie op om dit probleem volgend jaar aan te pakken. „Ik ben er wel klaar mee.”

RedactieBron: De Telegraaf

De haatmail begint met: „Dat jij jouw gore corona rotkop nog op de tv durft te tonen.” Vervolgens komen er een scala aan scheldwoorden voorbij. „Jij vuil goor monster van Dachau, jij corrupte zakkenvullende volksverlakker die honderdduizenden zwart betaald krijgt.” En alsof dat nog niet genoeg is, verwijst de schrijver ook nog naar de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries: „Ze hebben de verkeerde voor de ingang van de parkeergarage door de kop geschoten, goor stuk onafgemaakt softenon Nazi Schwab hoerenjong.”

Lees ook: Viroloog Marion Koopmans uit Steyl een van invloedrijkste Nederlanders: met een vleug punk dwars door het glazen plafond

Koopmans is niet de enige die te maken krijgt met online bedreigingen. De coronajaren zorgen ervoor dat de gemoederen op internet verder verhit raken. De topviroloog wil dat het OM strenger gaat optreden tegen online haat waar personen die een zichtbare rol in het coronabeleid spelen mee te maken krijgen. „Zullen we van dit soort zaken komend jaar echt werk gaan maken?”, sluit de viroloog haar bericht af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal